Terug naar overzicht

Mind the Book 2016: een feest voor de geest, oren, ogen en de mond

Mind the Book 2016 snijdt naar goede gewoonte tal van brandend actuele topics aan: ‘Verboden boeken’, ‘Seksisme’, ‘Duurzame mode’ en ‘Europa onder druk’ zijn maar enkele voorbeelden.

Terugkerende Syriëstrijders, een duister Europa, eerlijke handel, het Belgische fenomeen fermettes en literair-culinaire verwennerijen: het zijn maar enkele van de vele thema’s die tijdens deze editie van Mind the Book aan bod komen. Dé literaire hoogmis van het jaar staat deze keer in het teken van de stad en met enkele gerenommeerde sprekers - Robert D. Kaplan, Safia Minney, Ilja Leonard Pfeijffer - belooft het nu al een onvergetelijk festival te worden.

Na een passage vorig jaar in de Antwerpse deSingel is het literaire actualiteitsfestival Mind the Book opnieuw te gast in Gent. Zes dagen lang kan je je verdiepen in geëngageerde fictie, non-fictie, lezingen van (inter)nationale auteurs, pittige debatten en nog veel meer. Dat allemaal netjes verdeeld over drie onderdelen: Mind the City, Mind the Globe en Eat the Book.

Mind the Book snijdt naar goede gewoonte tal van brandend actuele topics aan: ‘Verboden boeken’, ‘Seksisme’, ‘Duurzame mode’ en ‘Europa onder druk’ zijn maar enkele voorbeelden. Bovendien zet het festival de Gentse jeugd in de schijnwerpers, door workshops met en masterclasses in (hoge)scholen, een nieuwe Uitgelezen op School (11+) en het originele stadskaartproject van Bougie en Vooruit.

Over dit alles en nog veel meer kan je verder lezen in het programma.