Terug naar overzicht

Wist je dat?

Wist je dat het programma van Mind the Book dit jaar werd onderverdeeld in drie verschillende pijlers? 

MIND THE GLOBE

Naast de stad richt Mind the Book de blik op het hinkende Europa, (post)kapitalisme, migratie,… Een onverholen kijk op het fenomeen mens.Naast de stad focust Mind the Book uiteraard ook op andere thema’s; o.a. het hinkende Europa, fair trade, (post)kapitalisme, migratie, de 20ste eeuw …. Met een open blik op de wereld en de (wan)toestanden die er heersen; een onverholen kijk op het fenomeen mens, een wezen dat niet altijd lessen trekt uit wat er fout liep.

MIND THE CITY

Wat willen we van een stad ? Dat ze schoon, groen en proper is. Dat de openbare diensten zorg dragen voor blijvende essentiële voorzieningen. Dat de economie er dynamisch is en het culturele leven stimulerend. Dat de scholen en sportvelden voor iedereen toegankelijk zijn. Dat de politici aanspreekbaar zijn. Dat ze veilig is en superdivers is. Maar leven we ook in die droomsteden ? We leggen de vraag voor aan verschillende auteurs en kunstenaars.

EAT THE BOOK

De laatste dag van Mind the Book staat volledig in het teken van food en boeken. Een namiddag vol lekkers, inspiratie en veel eten. Op het programma: een uitdagend diner, boekenpraatjes met chefs en foodlovers over gezond eten en foodtrends, een kinderkookworskshop met de Bende van Burger Boef en een heuse patattenmarkt gehost door Velt. En uiteraard kan je verse biogroenten en -fruit kopen bij De Wassende Maan. Bon appétit!